woensdag 13 mei 2020

Gelezen: ‘Een vorm van verraad’ van Lieneke Dijkzeul

We hebben sinds kort een abonnement op Bookchoice, waarbij je elke maand 8 boeken (e-books en luisterboeken) krijgt, en dit is één van de boeken van deze maand. Een thriller van Nederlandse bodem waarvan ik erg gecharmeerd was. Een verhaal moet me vanaf het begin boeien en ik moet ook dóór willen lezen, anders blijft een boek liggen en ben ik (daardoor) al snel de verhaallijn kwijt. Maar dat had ik bij dit boek van Lieneke Dijkzeul beslist geen last van.


Hoofdpersoon is inspecteur Paul Vegter, die op een dag op z'n werk een dreigbrief ontvangt. Maar ook thuis ligt zo’n brief op de mat, en hierin wordt Renée, zijn collega en aanstaande vrouw, bedreigd. Het blijft al snel niet bij dreigen alleen want op een nacht wordt hun huis met kalasjnikovs onder vuur genomen. Niemand heeft echter een idee wie er achter zit. Ze krijgen bewaking en werken ondertussen samen aan een zaak van een kind dat onder verdachte omstandigheden van een balkon is gevallen. Hun trouwdag volgt, maar dan wordt bij het stadhuis opnieuw op hen geschoten..


Toen ik het boek uit had las ik dat 'Een vorm van verraad' het 7e deel is in een serie met Paul Vegter. Maar het verhaal staat volledig op zich, en lezen ‘zonder voorkennis’ is dus geen enkel probleem.

4 opmerkingen:

  1. ...this would be a bit unnerving for me during these times!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, ik heb een paar andere delen gelezen. Maar deze nog niet!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb deze klaar staan op mijn e-reader. Goed om te lezen dat het een fijn boek is.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een reactie achterlaat!